Tallin esittely

Tältä sivulta löydät tietoa S.S. Sport Horsesin historiasta sekä tallin tiloista.

Informaatio

• S.S. on perustettu 26.12.2011


Historiaa

S.S. Sport Horsesin tarina alkoi syksyllä 2011, kun kolme suurta puoilveritallia yhdistettiin keskenään. Virallisia avajaisia vietimme 26. joulukuuta. Talliin muutti Auburnin, Krug Sport Horsesin sekä Roxburyn vanhoja hevosia ja kasvatusrotuinamme olivat niinikään hannoverit, holsteinit että trakehnerit.

Trakehnerit jäivät roduista pois ensimmäistä kertaa kevään 2012 aikana, kun vanhat Roxburyn kouluratsut saatettiin haudan lepoon ja muutamat estetrakehnerit myytiin uusiin koteihin. Trakehnerkasvatteja ehti syntyä jokunen varsa maailmalle.

Hannoverit alkoivat vallata tilojamme entisestään ja nyt oli holsteinien vuoro seuraavaksi siirtyä taka-alalle. Krugin aikaiset hevoset lähtivät pikkuhiljaa myyntiin tai vihreämmille laitumille. Tähän aikaan myös kouluhevoset katosivat tallistamme. Syksyn 2012 aikana talliin muutti paljon uusia hevosia, estepainoitteisia hannovereita.

Vuoden 2013 kevät oli meillä melko hiljaista aikaa. Hevoset kilpailivat ahkeraan, mutta siitostoimintaa ei juurikaan ollut. Kasvattaminen oli ärsyttänyt jo jonkin aikaa.. Kasvatit eivät tahtoneet mennä kaupaksi ja vanhat sukulinjat tylsistyttivät. Niimpä S.S. muutti toimintamuotoaan siitostallista oriasemaksi. Talliin hankittiin hienoja oreja eri roduista, löytyi poniakin ja täysiveristä. Muutamia astutuksia sovittin ja homma toimi, mutta silti se kasvattaminen lähti taas kummittelemaan mielessä. Kesän loppuun mennessä oriasema siirtyi sivuun ja palasimme vanhaan tuttuun konseptiimme.

Syksyllä 2013 hevoset kilpailivat hyvin ahkeraan ja joukkoon ilmaantui taas muutama trakehner. Jotenkin tuntui kuitenkin, että S.S. ei nyt ole vieläkään sitä mitä haluan ja jälleen hevoskanta sai kokea uudistusta. Alkutalvi sujui myös melko hiljaisissa merkeissä.

Tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä tällä hetkellä auki. S.S. hakee nyt sitä omaa paikkaansa ja muotoaan, ehkä uusi kasvatusrotu piristäisi?


Tallirakennukset ja ratsastusareenat

Tallit

Ässän tallirakennukset ovat tilavia ja avaria, täysin uusia ja moderneja tallikokonaisuuksia. Karsinapaikkoja on todella paljon, eikä tila tule meiltä loppumaan kesken. Koska S.S. on huippumoderni ja laadukas hevoskeskus, löytyy meiltä kaikki mahdolliset herkut hevosten ja ratsastajien viihtyvyyttä sekä hyvinvointia ajatellen. Tallirakennuksia meillä on kaksi, toinen oreille ja toinen tammoille.

Karsinat ovat kooltaan 3x4 metriä ja ne sisältävät käännettävän ruokakipon sekä automaattisesti täyttyvän juoma-automaatin. Karsinoiden ovet ovat liukuovia, joissa on avattavat luukut käytävälle. Väliseinät ovat kaunista tiiltä ja kalteria. Karsinat siivotaan kolmesti päivässä, aamuin, päivin ja illoin. Tammatallista löytyy myös isompia karsinoita varsomista varten.

Kummassakin tallissa on neljä hoitokarsinaa, joista kolmen yläpuolella on solariumlamput. Pesukarsinoita talleissamme on yhteensä kuusi kappaletta, eli kussakin tallissa on siis kolme pesupaikkaa. Pihallamme on juoksutusrinki, 8-paikkainen kävelykone sekä juoksumatto.

Ratsastustilat

Ensiluokkainen ratsastushallimme on yksi tallimme ylpeyden aiheista. 40x70 metrin kokoluokkaa oleva maneesimme on talvisin lämmin ja kesäisin mukavan viileä. Kuitupohjasta pidetään hyvin huolta ja maneesissa on aina tilaa ratsastaa, vaikkapa kahta valmennustuntia kerralla. Maneesin pitkänsivun reunassa on istumapaikkoja katsojille ja päädyssä sijaitsee erillinen lämmitetty tila, jossa voi myös seurata harjoittelevia ratsukoita.

Käytössämme on myös kolme valaistua ja hyväpohjaista ratsastuskenttää. Yksi kentistä on pyhitetty "kouluratsastukselle", loput kaksi esteratsastukselle. Koulukenttämme on kooltaan 30x70 metriä ja sen toisella pitkänsivun puolella on katettu katsomo sekä pieni varasto kouluaitoja sekä kirjaimia varten. Estekentistämme pienempi on 40x80 metrin kokoinen kuitupohjainen kenttä, jossa on aina esterata valmiina rakennettuna. Suurempi hyppyareena on nurmipohjainen ja täyttää mitat 60x100 metriä. Kentistä pidetään päivittäin hyvää huolta ja pohjat ovat loistokunnossa.

Ympäristö ja sijainti

S.S. Sport Horses sijaitsee Etelä-Saksassa, lähellä Münchenin kaupunkia. Tallimme maita ympäröivät kauniit lehtimetsät sekä avarat pellot. Hevosemme ulkoilevat päivittäin hiekkatarhoissa tai suurilla laitumilla.

 

Pääsivu     Takaisin ylös     Tekijänoikeudet

© S.S.     a sim-game stable     virtuaalitalli